We wensen ons team cost consultancy in Antwerpen te versterken met een (m/v) cost engineer.

Functie:

Als cost engineer ben je verantwoordelijk voor de diverse kostenaspecten van projecten en dit vanaf schetsontwerp tot en met oplevering.
Cost estimating in de verschillende fasen van projecten is een essentieel onderdeel van je takenpakket.  Je adviseert de project architect en klant gedurende het ontwerpproces in hun keuzes op budgettair vlak, en dit op basis van je betrouwbaar inzicht in de kosten van vergelijkbare projecten.
Je staat in voor de opmaak van de meetstaten voor aanbesteding, dit omvat onder meer het verwerken van data uit BIM modellen om op deze wijze een meetstaat op de stellen.
Tijdens de aanbestedingsfase analyseer je de ontvangen prijsoffertes van de aannemers en stelt een gedetailleerde prijsvergelijking op.  Op basis van deze kostenanalyse formuleer je een advies aan de klant, in overleg met de project architect.
Je ondersteunt de project architect tijdens uitvoering bij de kostcontrole van het project.  Je controleert de vorderingsstaten, verrekeningen, … en verstrekt een heldere rapportage aan het bouwteam.
Door jouw overzicht over het volledige project ben je een sleutelfiguur voor de kwaliteitscontrole van het totale project.

Profiel:

Je beschikt over van een diploma industrieel ingenieur, bachelor bouwkunde of gelijkaardig door ervaring.
Je hebt relevante ervaring als cost engineer in de bouwsector.
Je hebt een goed technisch inzicht en analytisch vermogen. Je bent stressbestendig, je gaat steeds planmatig en georganiseerd te werk. Geen enkel detail is je ontgaan, zonder dat je daarbij de visie op het grotere geheel verliest.
Je hebt voldoende kennis van Autocad, Revit en Excel. Solibri is een pluspunt.
Je bent een echte teamspeler, maar kan ook als de beste anderen overtuigen in discussies met stevige argumenten.
Je bent bereid te leren en mee te evolueren met nieuwe/andere systemen bij de uitoefening van je taken. Nieuwe trends en ontwikkelingen ontdek jij als eerste.
Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, kennis van Engels en Frans is een pluspunt.

 Aanbod:

We bieden jou een uitdagende functie met zelfstandigheid in een stabiele en groeiende organisatie waar ruimte is voor initiatief en verantwoordelijkheid. Je kan steeds terugvallen op je collega’s, maar krijgt ook het vertrouwen om zelfstandig te werk te gaan. Je krijgt de kans om verschillende opleidingen te volgen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.
De geslaagde mix van onze rijke ervaring en riante klantenportefeuille met jouw professionele potentieel staat garant voor de geslaagde uitbouw van jouw carrière. In ruil voor je expertise en engagement bieden wij een aantrekkelijk salarispakket aan met inbegrip van extralegale voordelen en aandacht voor work-life balance.

Info:

Contacteer Heidi Vereeken via jobs@eld.be.